Langganan Iflix bagi celcom User

Contributor **

Langganan Iflix bagi celcom User

Saya antara pengguna tegar Iflix dan juga netflix kerana kuota walla yang diberikan celcom kepada postpaid customer amat lah mewah ( harap dikekalkan kerana ia adalah point value yang berbaloi buat pengguna ). Jadi disini isu yang ingin saya timbulkan ia masalah langganan buat celcom customer yang perlu melanggan secara bulanan berbanding customer digi dan maxis mereka boleh memilih option tahunan yang sangat murah berbanding bulanan.. harap pihak celcom dapat mewujudkan langganan secara tahunan.
17 REPLIES
Guardian

Re: Langganan Iflix bagi celcom User

saya menyokong penuh dengan cadangan yang diberikan oleh @Stein8 kerana saya juga adalah pengguna tegar Iflix , Netflix dan Youtube. data video walla yang diberikan sangat membantu dalam penstriman harian saya dan berharap ianya dapat dikekalkan. semoga Celcom dapat mewujudkan kepelbagaian pilihan langganan selain bulanan seperti 6 bulan atau 12 bulan mengikut kehendak pengguna pada harga promosi. Smiley Happy

 

Rakan Komuniti,
- FieZzo -

Highlighted
Newbie *

Re: Langganan Iflix bagi celcom User

Pada pendapat saya,pakej yang diberi celcom sudah cukup baik atas sebab coverage /kelajuan/ harga pakej internet internet celcom berbanding digi dan maxis,user digi sekarang ni pun jika kite bace di group facebook ramai yang mengadu sering menghadapi masalah kelajuan internet walaupun coverage luas,manakala maxis pula,walaupun internetnya laju dan coverage luas,tapi kita boleh lihat harga pakej internetnya tidak berbaloi dengan data yang diberi.

Hanya pandangan saya,

shukraan jazilaan.
Guardian

Re: Langganan Iflix bagi celcom User

terima kasih atas sokongan anda Smiley Wink @-IronMan-

Contributor ***

Re: Langganan Iflix bagi celcom User

bro mcm mana nk redeem free 100gb walla tuh eh ?? ke dia automatik je
Guardian

Re: Langganan Iflix bagi celcom User

@norlam90 dah cuba tebus di CelcomLife app tak sebelum ini ? di menu -> privileges -> redeem free video walla. atau dengan app tersebut juga dibahagian internet usage boleh lihat data walla sekiranya sudah ada.

 

Rakan Komuniti,
- FieZzo -

Contributor ***

Re: Langganan Iflix bagi celcom User

dah try tekan redeem tu tpi xbole tekan apa2 pn ..ke bole guna terus je ? thankz ye bro
Guardian

Re: Langganan Iflix bagi celcom User

sekiranya dibahagian data usage tiada tertera data walla maksutnya cik tidak dapat menikmati servis video walla yang diberikan. data bulanan yang akan ditolak untuk setiap penstriman. sudah semak dibahagian data usage? dan bila mendaftar nombor atau menggunakan pelan first ?

 

Rakan Komuniti,
- FieZzo -

Contributor ***

Re: Langganan Iflix bagi celcom User

ha dah cek baki ada 90 gb lebih ..kira bole terus guna la ehh ..thankz bro
Guardian

Re: Langganan Iflix bagi celcom User

@norlam90 jika 90GB itu dibawah nama video walla data usage memang dah boleh terus gunakan penstriman melalui aplikasi terpilih sahaja seperti Iflix , Youtube dan sebagainya. selamat menikmati data 100GB tersebut bossku.

 

Rakan Komuniti,
- FieZzo -

Polls
Are you a Celcom postpaid or prepaid subscriber?
What is the brand of your smartphone?