Bil tertunggak

SOLVED Go to solution
Highlighted
Contributor **

Bil tertunggak

As slm n Salam sejahtera...

Sy pngguna Celcom prepaid. dalam masa 4 bulan ni, sy mngalami masalah kewangan. Jadi bil tertunggak selama 4 bulan... apakah tindakan yg dikenakan kpd sy bila was velum bole bayar bil?

Sekian
7 REPLIES 7
Highlighted
Active Contributor **

Re: Bil tertunggak

hi @Mikoto90 ,

sekiranya akaun anda tertunggak lebinh dari dua bulan, talian akan disekat.

untuk akaun yang mempunyai 4 bulan tunggakan, ia akan digantung selama 60 hari.

selepas 60 hari pula akaun itu akan ditamatkan serta merta.

akaun yang telah ditamatkan tidak boleh di guna semula.

 

harap info ini membantu.

Highlighted
Contributor **

Re: Bil tertunggak

Terima kasih atas balasannya
Highlighted
Newbie *

Re: Bil tertunggak

Sekiranya akaun telah fimatikan serta merta disebabkan bil yang tertunggak adakah kita perlu membuat bayaran juga walaupun akaun telah dimatikan?
Highlighted
Contributor **

Re: Bil tertunggak

Rasanya kena clearkan jg amaun tertunggak Tu. Klau x, x lepas nk apply postpaid lain...
Highlighted
Newbie *

Re: Bil tertunggak

Salam nak tanya kalau bil dah tertunggak boleh ke nak bayar ansuran? Kalau boleh macam mana cara nya ya?
Contributor **

Re: Bil tertunggak

Wslm... rasanya boleh. Saya pun buat mcm tu jg. Bayaran pun Akan bekurang sikit... cuma nama masi blacklistla.
Highlighted
Newbie *

Re: Bil tertunggak

Selamat Pagi Celcom.
Saya Zainudin no. 019 97777 44 untuk makluman pihak celcom kenapa celcom belum updates bayaran bil melalui akaun bil 192773190 telah pada 25/03/2020 sebanyak RM 231.00 melalui BSN jam 10.38 . Saya check dlm celcom life belum ada updates lgi. Sekian untuk tindakan pihak celcom