RM0 Anda telah memasuki penggunaan Bayar-bila-guna @kadar 50sen/50kb.Caj max RM10/hari

Contributor *

RM0 Anda telah memasuki penggunaan Bayar-bila-guna @kadar 50sen/50kb.Caj max RM10/hari

Why this PPU****(RM0 Anda telah memasuki penggunaan Bayar-bila-guna @kadar 50sen/50kb.Caj max RM10/hari.Untuk lebih Internet,langgan Pelan Internet Harian@RM3/24jam, dail *118*2#)****system still exists ......?????????????????????????please give back my credit!Celcom ...
7 REPLIES 7
Special Contributor *

Re: RM0 Anda telah memasuki penggunaan Bayar-bila-guna @kadar 50sen/50kb.Caj max RM10/hari

what plan u using? 

Contributor *

Re: RM0 Anda telah memasuki penggunaan Bayar-bila-guna @kadar 50sen/50kb.Caj max RM10/hari

Saya pun sama..kenapa kena cas sdangkan 10g basic masih ada lagi..
Contributor *

Re: RM0 Anda telah memasuki penggunaan Bayar-bila-guna @kadar 50sen/50kb.Caj max RM10/hari

how to stop this thing from keep occur ???


@spartan wrote:

what plan u using? 



Newbie *

Re: RM0 Anda telah memasuki penggunaan Bayar-bila-guna @kadar 50sen/50kb.Caj max RM10/hari

I have the same problem here, i even tried to talk with the celcom consultant, they insisted i had used some data even if i never turned the mobile data on. They wanted me to subscribe to data plan, blah blah. So, I did some research and there was this one article which told actually with 4G sim, this problem could actually happen. One way to solve it is by disabling LTE function and just use gsm / wcdma in the sim card options. I just gave it a try. Don't know yet, hope it will work.

Newbie **

Re: RM0 Anda telah memasuki penggunaan Bayar-bila-guna @kadar 50sen/50kb.Caj max RM10/hari

Why does it need to be so difficult. To many hidden task need to be done now days not like before. And even the article still not comfirm. Lack of informations. Does all these thing realy necessary CELCOM, taking without asking? How about those who were not informed at all?

Highlighted
Contributor *

Re: RM0 Anda telah memasuki penggunaan Bayar-bila-guna @kadar 50sen/50kb.Caj max RM10/hari

same goes me. tapi i memang tak langgan internet guna no celcom i, just aktif for call je. kena cas jugak ke???? πŸ€”πŸ€”πŸ€” ajaib.... 50sen setiap ari???
Newbie *

Re: RM0 Anda telah memasuki penggunaan Bayar-bila-guna @kadar 50sen/50kb.Caj max RM10/hari

Samalah melampau sangat. Tak on pun data wifi 24 jam dapat sms kata guna data. dah 3x tolak 50sen. Pakai nokia 3310 jika masih caj lagi akan hantar nokia 3310 ke center. nokia 3310 mana ada function data. 

 

dah call customer service tak blh refund memang angin lah. Memang saya marah sebab kena caj walaupun tak on data langsung. Celcom kata ada on sedangkan dah bertahun2 guna setting yang sama, sebelum ni tak pernah caj. Sekarang kena caj, bulan ni 3x caj RM 1.50 memang tak halal dunia akhirat. Tolonglah Celcom stopkan, saya bukan kaya nak buang duit untuk data sedangkan saya memang 24 jam guna wifi, rumah ada wifi, office ada wifi, sepanjang jalan ada free wifi. Naik bas ada free wifi. Saya tahulah saya takde langgan internet sebab saya tak perlukan data sebab wifi pun dah cukup buat saya. Free lagi guna sampai lebam unlimited lagi. What for nak bayar 50sen / 50kbs. Please lah stop sedut credit tanpa rela.