Simcard da dapat dan active tapi phone masih belom dapat lagi

Contributor *

Simcard da dapat dan active tapi phone masih belom dapat lagi

Saya da dapat simcard dan active pada 20/12/2018 tapi fone masih tak dapat lagi sampai skrng 6/1/2019. Saya register under HeroTelco. Agent saya cakap IMEI number device saya Vivo V11i da keluar tapi saya masih tak dapat device. Sudah 14hari lebih saya menunggu. Report da buat. Boleh tak saya nak tahu status device saya dah keluar ke belom ? Dalam process penghataran ke ? Boleh saya dapat number tracking for post my device?
19 REPLIES
Contributor **

Re: Simcard da dapat dan active tapi phone masih belom dapat lagi

Saya pon masih blm dapat devicenya ,dah lama aktif masih x sampai2 fonenya...servis celcom paling teruk sepatut layanan dan servis hqrus tiptop baru ramai pelangan percaya,cust bayr bill bukan suka2 je langan.... saya pon kalu masih blm sampai minggu ni fonenya nak ambil keputusan untuk batalkan plan celcom n nak ambil tindakkan seterusnya....
Special Contributor *

Re: Simcard da dapat dan active tapi phone masih belom dapat lagi

Saya cadangkan buat @Nura92 & @Shasyaadha supaya buat aduan secara rasmi kepada Celcom. Tanya berapa hari untuk diselesaikan. Jika tidak dapat di selesaikan dalam jangka masa yang diberi, anda berdua boleh buat aduan ke SKMM atau CFM. 

 

Boleh rujuk di laman utama web Celcom paling bawah;

Redress Batch

--
ιllιlı.ıl oǝɹǝʇsʞund@ //
Contributor **

Re: Simcard da dapat dan active tapi phone masih belom dapat lagi

ni normal lah kalau ambik pakej dengan celcom.. saya dulu sebulan
Contributor **

Re: Simcard da dapat dan active tapi phone masih belom dapat lagi

Bale smp sbln baru dpt device..
Contributor *

Re: Simcard da dapat dan active tapi phone masih belom dapat lagi

Dah dapt kot senyap je
Highlighted
Contributor **

Re: Simcard da dapat dan active tapi phone masih belom dapat lagi

SUGGEST CELCOM TUKAR COURIER SYARIKAT LAIN... GDEX NI MASALAH... KALAU KAT KUANTAN NI MCAM HARAM...

Contributor ***

Re: Simcard da dapat dan active tapi phone masih belom dapat lagi

adakah stock oppo a3s sudah ada ?

Contributor **

Re: Simcard da dapat dan active tapi phone masih belom dapat lagi

Jem celcom x restock lg huawei y9 ada 80 pending delivery😡
Contributor **

Re: Simcard da dapat dan active tapi phone masih belom dapat lagi

Macam mna stok huawei nova 2 lite
Polls
Are you a Celcom postpaid or prepaid subscriber?
What is the brand of your smartphone?