Go to Community home

CALL BARRED selama 2minggu???

Highlighted
Contributor *

CALL BARRED selama 2minggu???

Hello,

Sy dah hilang punca nak kemukakan/ajukan masalah sy pd siapa lg...
Pada customer services? sudah banyak kali...pada Bluecube? dah penat counter tgok muka sy huhuuu:smileyfrustrated :'(

 

22/5 sy start tukar dr prepaid ke postpaid (Plan First Gold)

keesokan harinya pada 23/5 sy dapati status tel sy BARRED! padahal sy br onkan postpaid 22/5 (takkan baru sehari dah BARRED??)

 

Lepastu sy call CustomerServices, C.S suruh sy ke Blucube untuk tukar sim..

sy dh tukar, tp line xmasuk pd sim postpaid...tp stiil ade dlm sim prepaid. Sy teruskan pakai.. tunggu melebihi 48jam, tp line still BARRED dan xboleh pakai. bermulalah episod call C.S... C.S kata kene pergi Bluecube, tp bila smpai Bluecube dia kata kene tunggu Report 24jam. sehingga kini, status tel sy still BARRED...hanya boleh buat tel ke 1111(Celcom careline) dan terima panggilan sahaja. Lain2 semua xboleh pakai.

Sy dah pening, setiap hari call customer service & sudah 3kali ke Bluecube, jawapannya still sama... nanti kami buat report & tiada apa2 perubahan pd talian tel sy, mcmana sy nak buat lg... C.S pon xde jawapan knp dia BARRED sy punya tel... apa sy perlu buat??

3 REPLIES 3
Highlighted
Moderator

Re: CALL BARRED selama 2minggu???

Hai @dyanabee7

 

Terlebih dahulu, kami bagi pihak pengurusan Celcom ingin merakamkan rasa terkilan dengan pengalaman dan kesulitan yang dialami oleh anda.

 

Merujuk rekod, nombor anda telah dilepaskan dari call barr pada 5 June 2018. 

 

Izza

 

Click on the Kudo button if this is helpful~

Click the "Accept as Solution" button if this has helped you solve your issue. You can help other member who are experiencing the same situation.

 

 

Highlighted
Contributor *

Re: CALL BARRED selama 2minggu???

Saya pon kene call bar jugak dari awal smpai nk renew quota baru.... Ape ni byr ratus2 semata2 untuk call barred. Sempat pakai dua hari internet kene call barred.Bayar mahal tapi tak boleh gune internet nak call pon tak boleh call c.s suh pergi bluecube. Pergi bluecube tengok arini pon xleh guna jugak. Terbaik la servis celcom
Highlighted
Contributor **

Re: CALL BARRED selama 2minggu???

Omg...i br port out from MaXis... rasa cam lebih teruk dr Maxis plak cs celcom ni..
Oh my...