Celcom Home Wireless

Contributor ***

Celcom Home Wireless

Salam sejahtera kepada semua komuniti.

 

Bagaimana pandangan saudara/saudari  berkenaan Celcom Home Wireless,

setelah beberapa bulan pengunaan.

 

Bagi saya telah mengunakan Home Wireless Platinum 150GB (4 bulan);

dari segi:

a. kelajuan : kurang stabil dan makin teruk bila mengunakan lebih dari 3 connection / device (phone & laptop)

b. connection : kadang2 'no conection' walaupun mengunakan wifi pada waktu awal pagi 2.00am ~ 5.00am

 

Bagi pandangan pengguna lain macam mana plak?

 

Labels (1)
8 REPLIES 8
Special Contributor *

Re: Celcom Home Wireless

follow. x subscribe lagi, nak tengok komen kalian Smiley Very Happy

Contributor ***

Re: Celcom Home Wireless

Smiley Very Happy 

sekadar mohon review warga komuniti celcom @ celcom user sekalian.. 

terima kasih

Contributor **

Re: Celcom Home Wireless

Ada tak cuba try switch band? Sejak Celcom mengaktifkan Band 7 kat kawasan saya, 4G network mula bermasalah sebab coverage Band 7 lembap dan tidak setanding dengan Band 3. Device 4G secara automatik akan memilih Band 7 walaupun signal lebih lembap berbanding Band 3. Kalau gagal signal akan terus fallback 3G HSPA.

 

Kalau berbanding dengan kompetitor di pasaran, Telco D Infinite 150 lebih berbaloi. 1TB Basic quota dan tiada kontrak cuma perlu bayar deposit 2 bulan.

Contributor ***

Re: Celcom Home Wireless

speed test. 18.10.2018 (10:14pm): 6.7Mbps

 

latency : 62ms

load : 760ms

upload : 280kbs

Newbie *

Re: Celcom Home Wireless

Hello  celcom, saya ingin memberitahu saya telah menggunakan perkhidmatan celcom home wireless wifi. Saya  ingin memberitahu bahawa saya ada masalah ketika ingin bermain pubg mobile pada waktu malam. Pada waktu malam, pubg mobile saya sangat lagging untuk bermain saya harap pihak celcom dapat menolong saya mengatasi masalah ini. Terima kasih. Smiley Happy

Highlighted
Contributor **

Re: Celcom Home Wireless

SAYA JUGA MENGALAMI PENGALAMAN SAMA, kerap status MERAH

 

Telah pun saya menelefon helpline celcom BB

Setiap kali peyelesaiannya, RESET REST

 

Juga saya mempunyai DIGI dedicated BB,juga dengan menggunakan modem sama i.i HUAWEI B618-22D, mantap, tidak ada masalah langsung(saya ada dua modem model yang sama)

Contributor ***

Re: Celcom Home Wireless

saya rasa paling teruk kalau dekat hujung2 time kena bayar bill.. walaupun quato masih banyak.
atau saya je rasa.. Smiley Sad
Contributor **

Re: Celcom Home Wireless

Betul dan bersetuju.

masa mula mula subskripsi,Netflix 4K licin sekali.

Hari ini saya buat aduan kat CELCOM BB Toll Free, macam biasa,jawapan beradab, tengah kesibukkan penaikkan taraf.

Wallahualam