Downgrade Rate Plan & SIM

SOLVED Go to solution
Contributor **

Downgrade Rate Plan & SIM

haii uolls..misae's here...nak tanya ni,boleh tak downgrade dari postpaid celcom first blue ke prepaid?😀yg tauu bgtau ye..tq
6 REPLIES 6
Special Contributor *

Re: Downgrade Rate Plan & SIM

Hi @misae ,

Officially takde cara direct from Celcom. Cara lain, MNP kepada Prepaid telco lain. Daripada Prepaid telco lain tu, MNP balik ke Prepaid Celcom. Panjang caranya. Selamat berjaya =)

--
ιllιlı.ıl oǝɹǝʇsʞund@ //
Contributor **

Re: Downgrade Rate Plan & SIM

tadi dah pegi dkt dealer blue cube dkt wangsa walk tu..diorg cakap boleh just pegi dekat Celcom Centre Jln Ampang..so b4 i go,tu yg nak tanya2 buddies celcom sini😃
Guardian

Re: Downgrade Rate Plan & SIM

That's we call it as MNP (Mobile number portability). Change to Prepaid at other Telco, then port in again to Celcom as Prepaid, but make sure before you going to another telco, check first whether your postpaid have a contract or not. Thanks!

 

Regards,

Celcom Community

Highlighted
Contributor **

Re: Downgrade Rate Plan & SIM

number just dalam contract postpaid celcom first blue rm45/month tu je..contract telefon takde...
Contributor ***

Re: Downgrade Rate Plan & SIM

As far as I know, memang tak boleh nak direct from postpaid tukar to prepaid.

U kena buat cara panjang. Tukar to another telco under prepaid plan. Lepas tu masuk balik Celcom prepaid.

Kalau ur account memang takde any amount yang nak kena bayar dah or any contract, u boleh teruskan utk tukar telco. Tapi kalau nak selamat, try call/PM FB diroang utk tanya status account. Smiley Happy
Contributor *

Re: Downgrade Rate Plan & SIM

Sy da wt pembayaran beli kt telco online.. tp mcm mne nk pastikan berjaya ke tak