Replace old SIM

Newbie *

Replace old SIM

Adakah plan dan keistimewaan pada sim lama akan terganggu..?
31 REPLIES 31
Highlighted
Guardian

Re: Replace old SIM

Hi @Baie23

 

Jika anda buat penukaran simkad,plan dan keistimewaan plan yang lama masih tidak berubah. Yang berubah hanya Simkad sahaja. Jadi, saya nasihatkan salin semua kenalan dan simpan di telefon dahulu sebelum buat penukaran Simkad untuk mengelakkan kehilangan kenalan yang disimpan dalam Simkad. 

Smiley Wink

Newbie *

Re: Replace old SIM

Saya baru dapat simcard baru utk upgrade ke LTE 4G. Sebelum ini saya guna prepaid, adakah akan bertukar jadi postpaid memandangkan di simcard tu ada tulis postpaid?
Guardian

Re: Replace old SIM

Hi @Rienahaifa

 

Maaf lambat reply, cik tk perlu bimbang, prepaid plan cik takkan bertukar ke postpaid. hanya perlu ikut sahaja arahan yang tertulis di kertas itu, dan sim kad cik akan bertukar kepada line 4G.

 

Smiley Happy

Contributor *

Re: Replace old SIM

Hi.. macam mana sy nk aktifkan sim card 4g yg baru dpt..sbb kertas instruction sy hilang 😂
Guardian

Re: Replace old SIM

Hi @Af

 

hanya perlu dail sahaja nombor *151#.

selepas itu masukkan 6 digit terakhir yang tertera di atas sim kad 4G LTE.

tunggu SMS seterusnya untuk arahan lebih lanjut. 

 

TQ

Smiley Happy

Newbie **

Re: Replace old SIM

Hi,saya baru tukar sim ke 4g.. tapi sim kad baru ni x ada line pula. kenapa ya?Ni no saya 014 5636635

Newbie *

Re: Replace old SIM

Knp sy masukan 6 no siri ttp masih gagal utk registration
Contributor *

Re: Replace old SIM

Hai nak tanya,kenapa saya tak boleh nak naik taraf sim kad ke 4G? Dah dial *151# guna sim kad lama tapi bila taip 6 digit kod belakang sim kad baru jadi gagal.Harap boleh bantu

Guardian

Re: Replace old SIM

Hi @amer0809

 

Sekiranya sudah ikut arahan yang tertera di atas kertas untuk tujuan pengaktifan sim kad, tapi masih gagal lagi,

Minta kerjasama saudara untuk mengunjungi mana mana Celcom Centre yang berdekatan untuk tujuan pengaktifan sim kad 4G saudara. bawa sekali sim kad tersebut ya.

 

Smiley Happy