Unused data didn't carry forward

Highlighted
Contributor *

Unused data didn't carry forward

Auto-renew pelan internet, tapi unused data didn't carry forward. Last month bila auto-renew still okay, tapi lepas celcom upgrade system terus jadi macam ni. Ingat beli data tu pakai daun ke??
6 REPLIES
Contributor **

Re: Unused data didn't carry forward

Aku punya pun sama. Baki 11GB data tak auto carry fwd. Rugi aku add on. Abis mcmtu ajer. Kambing betul.
Contributor *

Re: Unused data didn't carry forward

Balance aku 30GB lagi. Kau rasa?? Broken teruk lepas kena game dengan celcom. 30GB BUKANNYA SIKIT 😭😭
Contributor **

Re: Unused data didn't carry forward

Lagi banyak😰. Beraper RM hangus tu. Ko dh try call customer service? Kalo x jalan, try complaint kat cfm.my plak.
Contributor *

Re: Unused data didn't carry forward

Call customer service belum tentu dilayan. 2 hari lepas aku dah DM dorang dekat twitter, still menunggu maklum balas ni. Haih sakit pulak hati bila difikirkan perangai celcom ni.
Contributor **

Re: Unused data didn't carry forward

Aper cer ko punya unused data 30GB yg x carry forward tu? Dpt balik ker?
Aku call celcom service centre, dia ckp bhgn IT diorg akan check & akan hubungi balik dalam masa 3-5 hari.
Diorg ader jer rekod2 kita topup & add on bagai semua. Service centre tu pun ckp sepatutnya data tu mmg boleh carry forward.
Hmm..tunggulah 3-5 hari lg. Tgk mcmaner. Harap2 dpt baliklah.
Kita beli bukan pakai daun, kutip tepi jalan jer, yer x? Hehe.
Contributor *

Re: Unused data didn't carry forward

Dorang cakap dah highlightkan isu ni dekat pihak atasan, so macam kau cakap la kena tunggu. Kalau ditakdirkan burn terus data tu, say bye-bye jela dekat celcom. Btw, ayat last kau win 😂